Rederij MSC dreigt investeringen in Antwerpse haven te herzien

Haven van AntwerpenWaar de voorbije dagen en weken voor werd gewaarschuwt is uitgekomen. De stakingen hebben er voor gezorgt dat de Zwitserse rederij MSC zijn investeringen in de Antwerpse haven zal herbekijken.

MSC, de op één na grootste rederij, heeft genoeg van de vele vertragingen en vaststaande schepen. Hoewel in onze regio Antwerpen de voorbije jaren het hoofdkwartier was van de rederij zijn ze nu op zoek naar andere havens om ten minste een deel van het verkeer naar te verhuizen. Een mogelijke ramp voor de Haven van Antwerpen.

Ook de investeringen in de haven staan op het spel.


De impact van rederij MSC

De directeur van de Vlaamse Havenvereniging waarschuwde de stakers eerder al voor de mogelijke gevolgen van hun acties op henzelf en hun collega’s. De geleden imagoschade kan nu zorgen voor een enorme financiële kater.

Hoe groot kan de impact van één bedrijf zijn? MSC vervoerde vorig jaar meer dan de helft van de containers die aankwamen of vertrokken in de Antwerpse haven. Het verplaatsen van een deel van deze containers naar de andere havens zal dus zeker worden gevoeld bij de Havenverenigingen. Mogelijke kandidaten zijn Rotterdam en Le Havre.

Voorlopig had MSC zijn schepen al omgeleid omwille van de stakingen, maar nu wil men dus een grondige wijziging doorvoeren.

Het MSC bestuur liet weten dat ze geen begrip kunnen opbrengen voor de acties van de stakers. Hun mening sluit naadloos aan bij die van de bestuurders van de Antwerpse haven. MSC sloot woensdagavond al tijdelijk zijn terminal in haven. Hierdoor zijn 800 dokwerkers nu werkloos.

De Antwerpse haven wacht gespannen af. Hun grootste klant heeft nu het roer in handen.

1 gedachte over “Rederij MSC dreigt investeringen in Antwerpse haven te herzien”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Vlaamse havens gegijzeld door stakende vakbonden

De Vlaamse havenverenigingen en -bedrijven zitten met de handen in het haar. De Antwerpse haven ziet al voor de derde...

Sluiten