Warme lente vreet aan reservebekkens Franse kanalen en rivieren

Reservebekkens lopen leef op kanalen en rivieren in FrankrijkDe warme lente waar we de laatste dagen en weken van genieten kan mogelijk voor problemen zorgen voor plezier- en scheepvaart in Frankrijk.

Op een aantal kanalen en rivieren merkte het VNF op 15 april al een daling van de watervoorraad. De situatie was echter nog onder controle. Nu, een maand later, komen er vragen over de aanhoudende droogte en het effect ervan op de reservebekkens.

Reservebekkens lopen leeg

De reservebekkens die normaal voor een constante watertoevoer voor kanalen en rivieren zorgen, zijn op dit moment nog verre van leeg. Het VNF (Voies Navigables de France) liet via zijn website weten: “La situation est globalement satisfaisante.” . Op dit moment is er dus nog geen reden om je vakantieplannen te schrappen, de volgende update zal meer duidelijkheid bieden. Toch houdt het VNF enkele bekkens in het oog omwille van hun kleine resterende watervoorraad.


Wie wil weten welke waterwegen het hardst getroffen zijn door de droogte kan terecht op het forum: Droogte op kanalen en rivieren in Frankrijk. Je kan ook zelf voor weerman spelen en het laatste weerbericht van Frankrijk bekijken.

Wat denk jij? Als de zomer even warm wordt als deze lente, welke kanalen of rivieren zullen dan eerst moeten sluiten?

Hopelijk regent het voor het zover is! 😉

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Bootreis checklist, bent u niets vergeten?

Paniek! Nog maar enkele uren en we vertrekken op bootvakantie. Op vakantie gaan zorgt vaak stress, zeker als je nog...

Sluiten